NASLite Network Attached Storage

www.serverelements.com
Task-specific simplicity with low hardware requirements.
It is currently Thu Jun 04, 2020 9:50 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Feb 18, 2009 9:54 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 18, 2009 9:42 pm
Posts: 6
Hey guys whats up im really exited to get my nas box up and running but iv run into some problems.

when i try to install naslite-m2 when its at the part with black screen and says uncompressing kernal it says pci dev 00:13:0 is not an 8139c+ compatible Chip.
trying 8139cp driver or something like that.

then it goes into and checks system file and passes then trys to mount cd rom and then says "system going down!"
crashes there

when booting from cd it boots up and i get:

ieee1394 forced serialization something like that

Checking resources - done
detecting configuration - done
retreiving configuration - fail
setting defualt admin - done

then i log in using admin/nas


but i would like to get it installed so could any1 help me please!

System Specs:
--------------
GigaByte GA-7VAX
Via KT400(a)/600 Chipset http://www.linuxquestions.org/hcl/showproduct.php/product/226/cat/46
1 Gig Ram
Athlon XP 1262 MHz


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 18, 2009 10:14 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 10, 2004 1:50 pm
Posts: 604
Location: Texas, USA
Your post is pretty cryptic so i'd guess you aren't from around here, but that's besides the point. In order to install you need a cdrom naslite installer can mount. Sounds line you don't have that. Try an ide cdrom and see how that does for you.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 12:20 am 
Offline

Joined: Wed Feb 18, 2009 9:42 pm
Posts: 6
i tried with a cdrom multi write IDE and an dvdrom ide both drives wouldnt mount?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 3:49 am 
Offline

Joined: Fri Jan 12, 2007 4:27 am
Posts: 577
Location: Scotland
Are you pressing the "I" key during the boot to initiate an installation?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 9:05 am 
Offline

Joined: Wed Feb 18, 2009 9:42 pm
Posts: 6
yes


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 2:00 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 19, 2009 1:58 pm
Posts: 1
What kinda hardware are you using?

I had this same problem with a copy I got from a friend for a penny.

Nova Vita


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 6:17 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 18, 2009 9:42 pm
Posts: 6
MotherBoard: GigaByte GA-7VAX
Chipset: Via KT400(a)/600 Chipset http://www.linuxquestions.org/hcl/showp ... 226/cat/46
Memory: 1 Gig Ram
Cpu: Athlon XP 1262 MHz

thats my hardware specs like i said before.........

and a link to the motherboard in the linuxquestions forum.

Thanks in advance for any help!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 7:21 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 02, 2006 9:05 pm
Posts: 1687
Location: Up State NY in the USA!!!!
I think I gave up on a board that used that chipset for use in a NL install. As I recall it never would work right, but don't quote me on that. Try moving the NIC to a different PCI slot and make sure that all devices not needed are turned off in the BIOS. If that don't work then try the load in a different box and see if it works.

Mike


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 7:40 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 18, 2009 9:42 pm
Posts: 6
sorry but NIC stands for? Thanks allot for your help ill try it out!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 7:49 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 18, 2009 9:42 pm
Posts: 6
yeah i treid turning everything off in bios didnt help.... i guess ill try different mobo


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 19, 2009 10:51 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 02, 2006 9:05 pm
Posts: 1687
Location: Up State NY in the USA!!!!
Network Interface Card.

Mike


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group